Nieuws

lees verder
Basta²

Concert in het donker

Voor de tweede keer organiseren we een concert in het donker. Op vrijdag 21 februari speelt BASta!². Voor dit concert zit u op het podium, in het donker. Daardoor kunt u nog beter genieten van de muziek.

lees verder

Films in februari

Op dinsdag 25 februari vertonen we de recentste film van regisseur Quentin Tarantino: Once Upon a Time in Hollywood. Op woensdagnamiddag 26 februari kunt u met de kinderen naar Huisdiergeheimen 2.

lees verder
Bot

Twee geweldige voorstellingen op locatie

In februari organiseren we twee voorstellingen op locatie, buiten Herentals. Op 7, 8 en 9 februari speelt Akoreacro de circusvoorstelling Dans ton coeur in de Hoge Rielen in Kasterlee. Op zaterdag 22 februari geeft de Nederlandse muziektheatergroep Bot u met Ramkoers een unieke theaterervaring op domein Teunenberg in Olen.

lees verder

Stad Herentals verzamelt erfgoed over Ronald Luyten (dj De Witte Stilte)

In 2020 zou Herentalsenaar Ronald Luyten vijftig jaar bezig zijn als dj. Ronald is bekend als dj De Witte Stilte. Hij had een passie voor muziek en beeldende kunsten. In het najaar van 2020 organiseert de stad samen met Art Center Hugo Voeten, Jakob Smitsmuseum en Kempens Karakter een tentoonstelling met zijn kunstcollectie over zijn leven.

Iedereen die afbeeldingen, artikels, materialen, kunstwerken, affiches, platen… over of van Ronald Luyten heeft, vragen we om contact op te nemen.

lees verder

Tentoonstelling in de bib: De wereld van Leo Timmers

Van 9 januari tot 23 februari 2020 organiseert de bib de tentoonstelling De wereld van Leo Timmers. De toegang is gratis. De bib is open op weekdagen van 14 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur.

lees verder

Adviesraden worden strategische ateliers

De stad wil naar zijn inwoners luisteren. Daarom vernieuwt ze de manier waarop burger adviezen kunnen geven aan de stad. Vanaf 2020 zal dat gebeuren via strategische ateliers. De ateliers geven zelf geen advies, maar organiseren advies onder de burgers van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Ze doen dit voor de thema’s zorg en welzijn, vrije tijd en stadsontwikkeling

lees verder
Baar

Uitverkochte voorstellingen in seizoen 2019-2020

Voor volgend seizoen zijn er alvast een aantal voorstellingen uitverkocht.

lees verder
Jonas Winterland

Vervanging Hannelore Bedert op 4 april 2020

Het concert van Hannelore Bedert op zaterdag 4 april 2020 wordt geannuleerd. Singer-songwriter Jonas Winterland en indiepopband The Antler King vervangen haar. Datum, uur en ticketprijzen blijven dezelfde.

lees verder

Voordelen Vriendenpas

Als u tickets wenst voor vier of meerdere voorstellingen, koopt u best een Vriendenpas. Dit zijn de voordelen op een rijtje.

lees verder

Cursus muziekgeschiedenis in Herentalse muziekacademie

Wilt u muziek echt begrijpen? Wilt u uw luisterplezier thuis en tijdens een concert vergroten? Dan is de cursus Muziekgeschiedenis van de Herentalse muziekacademie misschien iets voor u.