Programma

Lieve Blancquaert

Boeken en Bubbels

Datum
zondag 07 oktober 2018
10:30 (einde 12:15 / geen pauze)
Wachtlijst
Locatie
Genre
Prijs
€ 10 / € 7 (Vriendenpas) - inclusief aperitief

Fotografe en televisiefiguur Lieve Blancquaert bespreekt een aantal boeken die op de een of andere manier iets betekend hebben in haar leven. Daarnaast ontvangt ze ook het boek dat Luc Appermont haar cadeau gaf. Het folkduo Lies en Jeroen zorgt voor de muzikale omlijsting.

Lieve Blancquaert kent u ongetwijfeld van de tv-programma's Birth Day en Wedding Day of van haar tentoonstellingen en boeken rond fotografie.

Lieve Blancquaert krijgt op de sofa gezelschap van auteur Koen Peeters. Hij is gefascineerd door Rwanda en Congo, Europa, kunst en kitsch, en het koningshuis. Deze elementen duiken ook op in zijn proza op. Hij schreef al meer dan tien romans en een dichtbundel. In 2012 verscheen Duizend heuvels waarin hij een beeld schetst van Rwanda. In 2017 verscheen De mensengenezer, waarin hij vertelt hoe een West-Vlaamse boerenzoon de ouderlijke boerderij ontvlucht, intreedt in een streng klooster en uiteindelijk in Congo belandt waar hij gefascineerd raakt door genezingsrituelen van de Yaka.

Foto's

  • Koen PeetersKoen Peeters
  • (c) Lieve BlancquaertLieve Blancquaert
  • (c) Lieve BlancquaertLieve Blancquaert