Programma

Canto Antico

South Beat

Datum
zondag 07 april 2019
Genre
Prijs
€ 16,50 / € 13 (Vriendenpas)
Organisator
CC Zwaneberg - Heist-op-den-Berg

Samen met Canzoniere Grecanico Salentino behoort Canto Antico tot de troubadours van de traditionele muziek uit het Zuiden. Dit vijftal heeft een grote aandacht voor het onderzoek naar de wortels van de volkse muziek. Ze vertrekken vanuit de mondelinge overdracht van grootouders, herders en boeren uit agrarische gebieden in Puglia, Calabria en Campania. Ze eren de traditie en willen ze in stand houden.

De groep brengt eigen werk en pizzica- en tarantella-traditionals. Tijdens een optreden van Canto Antico passeren muziek, zang en dans de revue. Live kunt u hen omschrijven als een reis tussen verleden en heden op het opzwepende ritme van de Italiaanse tamboerijn.

De drijvende krachten achter dit collectief zijn Armando Illario en Francesca Di Ieso. Ze verlieten hun geboortestreek Campania en vestigden zich in Milaan, vanwaaruit ze hun creaties de wereld in sturen.

Credits
Armando Illario (accordeon, zang), Francesca Di Ieso (dans, tamboerijn, zang), Patrick Novara (blaasinstrumenten: zampogna, fiscaletto, oboe, ciaramella, klarinet), Francesco Denaro (lira uit Calabria, akoestische gitaar, zang) en Marcello Lomascolo (volkse viool, dans, zang)

Foto's

  • (c) Canto AnticoCanto Antico

video's