Programma

Cie Cecilia / Arne Sierens

De broers Geboers

Datum
donderdag 14 maart 2019
20:00 (Einde: 22 uur / geen pauze)
Wachtlijst
Genre
Prijs
€ 17 / € 14 (Vriendenpas)

Marnix Geboers komt vrij uit de gevangenis. Zijn vrouw is nu met een andere vent, moeder ligt in het ziekenhuis en zijn jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel. Wanneer vader André na jaren dan nog eens totaal onverwachts opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in het overbevolkte nest, slaan bij Marnix de stoppen door.

Theatermaker Arne Sierens sprokkelde in volkswijken ware getuigenissen bijeen en schreef met De broers Geboers een straffe serie aantekeningen uit het ondergrondse. Hij schetst een raak portret van een marginaal gezin dat door deze moderne maatschappij voortdurend verneukt wordt.

Bijna twintig jaar na de eerste opvoering blijft De broers Geboers razend actueel. Het stuk legt de vinger op de wonde: de vicieuze cirkel waarin mensen aan de rand zo vaak belanden. Dit is Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend, hilarisch en aandoenlijk. Het was hoog tijd voor een herneming met een geweldige cast.

Sierens zet iets neer dat nog niet gezien is: theater dat op het eerste niveau grappig lijkt en is, maar dat vervolgens dwars door je ziel snijdt en je nog dagen lang achtervolgt. (De Tijd)

Credits
Arne Sierens (tekst, regie), Wouter Bruneel, Sebastien Dewaele, Tania Van der Sanden, Tom Ternest, Wim Willaert (spel)

Foto's

  • (c) Cie Cecilia / Arne SierensCie Cecilia / Arne Sierens