Programma

Kunstendag voor Kinderen - Workshops

Datum
zondag 17 november 2019
13:00 (Einde: 17:00)
Prijs
Gratis

WORKSHOPS EN ANIMATIE ROND ‘DROMEN’

Op Kunstendag voor Kinderen staat het thema ‘dromen’ centraal. We toveren de foyer van cc ’t Schaliken om tot een creatieve speelplaats. Fantaseer er op los en ga creatief aan de slag met verschillende kunstvormen. Alle workshops zijn gratis. Voor sommige workshops moet u zich wel inschrijven in de foyer. Dit kan vanaf 12.45 uur.

 

Dansgezelschap De Stilte - Workshop dans Droomdoek (+3 jaar / ouders welkom)
van 13 tot 14 uur
van 16 tot 17 uur
Verzamelen en inschrijven aan infopunt in foyer cc ’t Schaliken vanaf 12.45 uur

In Droomboek brengt Dansgezelschap De Stilte een minidansvoorstelling. Aansluitend vindt er een dansworkshop over dromen en verbeelding plaats. U gaat in de interactieve workshop aan de slag met allerlei elementen uit de dansvoorstelling.

Video

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans - Workshop muziek Blues en dromen
van 14.30 tot 15.30 uur  (10 tot 14 jaar / zonder ouders)
van 16 tot 17 uur  (6 tot 9 jaar / zonder ouders)
Verzamelen en inschrijven aan infopunt in foyer cc ’t Schaliken vanaf 12.45 uur

De Herentalse Academie voor Muziek, Woord en Dans organiseert een muziekworkshop. Muziekleerkrachten Hilke Bauweraerts en Amy Merrill zorgen voor een workshop waarbij u uw fantasie de vrije loop mag laten gaan en samen een bluesmuziekje mag maken. Zij voorzien zelf materiaal en muziekinstrumenten, breng dus vooral uw dromerige zelf mee.

Bibliotheek Herentals - Werken achter de spiegel (3 tot 9 jaar / ouders welkom)
Doorlopend van 13 tot 17 uur
foyer ’t Schaliken

De Herentalse bibliotheek zorgt voor een toegankelijke workshop voor 3- tot 9-jarigen. Ouders zijn ook welkom in deze workshop. Met een ‘green screen’ kunt u foto’s laten maken met een dromerige achtergrond. U kunt er ook dromenvangers maken of even passeren aan het voorleeshoekje.

Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst - Droomportret en surrealistische collage (+5 jaar / ouders welkom)
Doorlopend van 13 tot 17 uur
foyer ‘t Schaliken

Onder begeleiding van enkele leerkrachten van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst kunt u een portret maken van iemand naar keuze of een surrealistische dromerige collage maken.

De Van Hut - De Kleine Mallemolen (+3 jaar)
Doorlopend van 13 tot 17 uur
foyer - buitenplein ’t Schaliken

Op de Kleine Mallemolen mag iedereen vanaf 3 jaar een toertje maken. Dit is een houten carrousel vol verbeelding voor klein en groot.

Puur Lain - De Rode Aarde (alle leeftijden / ouders welkom)
Doorlopend van 13 tot 17 uur
foyer - buitenplein ’t Schaliken

Uit gele, zwarte, witte en rode klei kneedt u samen een droomwereld vol verrassingen en mooie momenten. Boven op een grote bol ontstaat langzaam een nieuwe planeet, een droomplek met glooiende heuvels, grillige bergen, bruggen, bronnen, stapstenen, veilige havens en wilde wouden.