Programma

Guido Belcanto

Een zanger moet trachten pijn te verzachten

Datum
zaterdag 16 november 2019
Prijs
€ 24 / € 21 (Vriendenpas) / € 12 (Vrijetijdspas)

Guido Belcanto vindt het hoog tijd om een overzicht te geven van zijn uitzonderlijke artistieke palmares, na 30 jaar van een leven vol muziek en hartstocht. Hiervoor brengt Guido zijn magistrale band Het Broederschap mee.

Eind 2019 komt er een compilatie-cd uit met de grootste succesnummers, live-uitvoeringen, vergeten parels en onuitgebrachte songs. Ook zal er in die periode een boek uitkomen met alle songteksten van Guido Belcanto.

Toen Guido Belcanto in 1989 zijn debuutplaat Op zoek naar romantiek uitbracht, maakten Vlaanderen en Nederland kennis met een zanger die in niets te vergelijken viel met andere muzikanten in het Nederlandstalige chanson. Guido’s muziek klinkt tijdloos en zo is ook zijn thematiek: hij is de zanger van liefde, lust en leed, de troubadour der gebroken harten, de apostel van de romantiek. Hij is de belichaming van het levenslied.

Credits
Lieven Demaesschalck (gitaar, accordeon, piano), Geert Hellings (gitaar, banjo, lapsteel), Andries Boone (viool, mandoline), Nicolas Rombouts (bas), Maarten Moesen (drums, percussie), Tom Callens (piano, saxofoon)

Foto's

  • Johan JacobsGuido Belcanto

video's