Programma

Seppe Baeyens / Ultima Vez / KVS

Invited

Datum
dinsdag 05 februari 2019
Genre
Prijs
€ 13 / € 9 (Vriendenpas)

Sinds 2011 is danser en choreograaf Seppe Baeyens nauw verbonden aan de werking van Ultima Vez. Onder de vleugels van het gezelschap van Wim Vandekeybus creëerde hij in 2015 zijn eerste grootschalige dansvoorstelling Tornar met een intergenerationele cast van niet-professionele en professionele dansers. Tornar oogstte veel lof in binnen- en buitenland en werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2015.

Seppe Baeyens’ nieuwe voorstelling komt er na intensief onderzoek naar de (podium)ruimte en het co-auteurschap binnen de hedendaagse dans. In Invited formuleert Seppe zijn artistieke antwoord op de vraag hoe het publiek mee de choreografie bij een voorstelling kan schrijven. Met dans als gemeenschappelijke taal wil hij binnen gelimiteerde tijd en ruimte een gemeenschap stichten waarbij de grenzen tussen dansers en publiek vervagen.

Invited bestaat uit een diverse en intergenerationele groep performers die een weerspiegeling vormt van de samenleving van vandaag. Het publiek bekleedt een actieve rol en krijgt de kans het heft in eigen handen te nemen. De scenografie verbindt en verdeelt, wordt zichtbaar en onzichtbaar en leidt publiek en performers doorheen het collectief geschreven verhaal.

Credits
Emile Van Puymbroeck, Luke De Bolle, Chisom Onyebueke Chinaedu, Leonie Van Begin, Rosa Boateng, Oihana Azpillaga, Ischa Beernaert, Esther Motuanya, Roel Faes, Trui De Mulder, Adnane Lamarti, Seppe Baeyens, Frank Brichau, Stephan Verlinden, Elisabeth Wolfs, Leon Gyselynckv (creatie), Seppe Baeyens (regie, choreografie), Stef Heeren, Kwinten Mordijck, Karen Willems (muziek)

Foto's

  • (c) Danny WillemsSeppe Baeyens / Ultima Vez / KVS

video's