Programma

Bart Moeyaert, Esmé Bos en Bart Voet

Broere

Datum
vrijdag 16 november 2018
20:00 (Einde: 21:15 / geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 15 / € 12 (Vriendenpas)

Toen Broere in 2000 verscheen, herkenden veel lezers zichzelf, ook al hadden ze geen zes oudere broers. De verhalen zorgden ervoor dat u uw verleden leek te delen met iedereen. Ook op het podium bleek het bijwijlen onweerstaanbaar grappige portret van een ongewone kindertijd te raken en te ontroeren. De vertelvoorstelling toerde vijftien jaar geleden vier seizoenen lang in Vlaanderen en Nederland.

Bart Moeyaert, Esmé Bos en Bart Voet sloegen op verzoek van Kunstenfestival Watou de handen in elkaar en creëerden een nieuwe Broere. In deze versie komen muziek, woord en sfeer op de fijnste manier samen. Naast de zeven broers zit er aan tafel ineens ook veel meer volk. Vaders en moeders en geliefden.

Bart Moeyaert is sinds zijn debuut uit 1983, Duet met valse noten, door lezers van alle leeftijden ontdekt. Dat geeft hem een aparte plek binnen de Nederlandstalige literatuur. Zijn werk is bekroond en veelvuldig vertaald.

Esmé Bos maakte naam met Duveltjeskermis, zong bij El Tattoo del Tigre en was achtergrondzangeres bij dEUS. Bart Voet maakte en speelde muziek bij het MartHa!tentatief en HETPALEIS. Samen met Esmé Bos werkte hij aan eigen muzikale projecten zoals Tres Tigres Tristes, Nachtegaal, Wals en Wiegelied.

Foto's

  • (c) Archief MoeyaertBart Moeyaert, Esmé Bos en Bart Voet