Programma

Kris De Bruyne Trio

Zijn mooiste liefdesliedjes

Datum
zaterdag 17 maart 2018
Prijs
€ 14 / € 11 (Vriendenpas)

Na elk optreden vroegen de fans van Kris De Bruyne naar zijn vergeten liefdesliedjes. Kris De Bruyne engageerde muzikanten Gijs Hollebosch en Yves Meersschaert om mee door zijn 280 songs te ploeteren. Die “verloren” schat van liedjes was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte.

Met dit concert pikt Kris De Bruyne die parels, naast enkele hits, graag weer op. Het trio tovert liefde en blues in Zijn mooiste liefdesliedjes tevoorschijn.

Met zijn Nederlandstalig oeuvre werd Kris De Bruyne in het begin tot de kleinkunstbeweging gerekend. Toen hij vrij snel op de elektrische gitaar overschakelde, verwierf hij ook aanzien als rockartiest. Hits zijn onder meer Amsterdam, Vilvoorde City, De peulschil en De onverbiddelijke zoener.

Gitarist Gijs Hollebosch is een veelgevraagd podium-en-studiomuzikant. Hij specialiseerde zich in het spelen van bluegrass, folk en blues. Ook Yves Meersschaert is een uitermate begaafd multi-instrumentalist. Hij excelleert op de toetsen en maakte naam met Derek & Vis en Citron Bleu. Meersschaert schrijft voor zijn eigen band Le Grand Bateau en is al jaren de huiscomponist van het theatergezelschap Ultima Thule.

Credits
Kris De Bruyne (zang, gitaar, mondharmonica, piano), Gijs Hollebosch (lapsteel, mandoline, gitaar, dobro, backing vocals), Yves Meersschaert (piano, orgel, accordeon, bas)

Foto's

  • (c) Aaron LapeirreKris De Bruyne Trio

video's