Programma

Geert Vandenbon

De Ronde leeft!

Datum
zondag 11 maart 2018
10:30 (einde 12:00 / geen pauze)
Bestel tickets
Locatie
Genre
Prijs
€ 10 / € 7 (Vriendenpas)

Eén eeuw en meer dan honderd edities van de Ronde van Vlaanderen liggen achter ons. Op zondag 2 april 2017 werd de 101ste Ronde gereden. En ook die beroerde de gemoederen. Voor het eerst fungeerde Antwerpen als startplaats en de Muur kwam als verloren zoon terug in de Ronde.

Na Eeuwig rijdt de Ronde brengt kenner Geert Vandenbon een nieuwe voordracht. Hij gaat op zoek naar absolute waarheden, iconische momenten en heroïsche kampioenen die de Ronde hebben gemaakt tot wat hij vandaag is. In De Ronde leeft! neemt Geert Vandenbon u mee door de geschiedenis van Vlaanderens Mooiste. Hij vertelt over de stichters Karel Van Wijnendaele en Léon Van den Haute, over helden als Schotte, Merckx, Museeuw en Boonen en hij verklaart de opmerkelijkste veranderingen in het parcours. Zijn lezing doorspekt hij met leuke, pakkende en soms hilarische anekdotes uit de buik van de Ronde.

Geert Vandenbon is een bevoorrechte getuige van deze koers omdat hij 23 jaar lang aan de organisatie meewerkte. Hij is ook medestichter-beheerder van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde en hij publiceerde boeken over de Ronde.

Credits
Geert Vandenbon (woord)

Foto's

  • De Ronde leeft!
  • De Ronde leeft!
  • De Ronde leeft!
  • De Ronde leeft!