Programma

WAK 2018

Datum
27 april tot en met 6 mei 2018

Van 27 april tot en met 6 mei 2018 zet de Week van de Amateurkunsten (WAK) overal in Vlaanderen en Brussel de pracht van zelf kunst maken in de kijker. Dit jaar is het centrale thema ’Kunst buiten!’. Het gaat over kunst in de publieke ruimte, naar buiten komen met je kunst, maar ook over de plaats van kunst binnen het (lokale) cultuurbeleid en binnen onze samenleving. En u kunt altijd buiten de lijntjes kleuren ...

 

 

Kollectief Maksimaal - Instathals (tentoonsteling)
Zaterdag 28 april van 14 tot 20 uur en zondag 29 april van 14 tot 18 uur in Koetshuis Stadspark

Op 28 en 29 april vindt de tweede editie van Instathals, de expo plaats. Instathals is een Herentalse website die de mooiste Instagramfoto's van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven bundelt. Op de zolder van het Koetshuis kunt u ook de artistieke en experimentele video's van Tim Van Der Schraelen bekijken. Wilt u uw foto ook zien schitteren? Tag uw Instagramfoto met #instathals en misschien vindt u hem ook op de expo.
De toegang is gratis.
Meer informatie: www.facebook.com/instathals

Curieus Herentals - Jaarlijkse quiz
Vrijdag 4 mei om 19.45 uur in zaal 't Hof

Curieus Herentals organiseert een quiz over algemene kennis. Vorm een ploeg van vijf personen en schrijf u in bij Willy De Wachter (willy.de.wachter@telenet.be, gsm 0473-96 54 18). Deelnemen kost 3 euro per persoon.
De toegang is gratis.

The Legends - Cruise-in-Thals (Musical)
Vrijdag 4 en zaterdag 5 mei om 20 uur en zondag 6 mei om 15 uur in cc 't Schaliken

Een gewezen zeebonk en een aan lagerwal geraakte vamp ontmoeten elkaar in een Herentals café. Ze besluiten samen op cruise te vertrekken. Vertrekplaats: het jachthaveke. De inderhaast opgetrommelde crew maakt het leven aan boord er niet gemakkelijker op. Als er dan ook nog zeerovers opduiken, wordt het een wel erg geanimeerde reis. Wat als een plezierreis begon, wordt plots een spannende race tegen de tijd.
Meer informatie: http://www.schaliken.be/programma/cruise-thals-te-gast#4

Kunstatelier Tabula Rasa - Binnenstebuiten (tentoonstelling) met multicultureel Wereldtalscafé
Zondag 6 mei van 10 tot 18 uur in Schoolstraat 44

Kunst buiten. Binnenstebuiten. Buiten kunst. Is buiten binnen of binnen buiten? Binnen en buiten. Binnen binnen en buiten buiten! De buit is binnen. Is de buit binnen? Buit buiten binnen uit of buit binnen buiten uit? Kom kijken debatteer, communiceer en consumeer.
De toegang is gratis.

Oda Van Bockstal en Hildt Remeysen - Tentoonstellingen
Op zaterdag 28 en zondag 29 april, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 mei, telkens van 14 uur tot 17 uur in de Lakenhal

Hildt Remeysen en haar moeder Oda Van Bockstal stellen samen tentoon. Hildt doet dit onder de titel Fraaie manieren om de toegang te ontzeggen / In olieverf. De tentoonstelling van Oda heet Buiten: kunst.
De toegang is gratis.

Atelier X - Buiten de lijnen (Tentoonstelling)
Op zaterdag 28 en zondag 29 april, dinsdag 1, zaterdag 5 en zondag 6 mei, telkens van 14 uur tot 17 uur in Koetshuis Le Paige, Nederrij 98

Vijf kunstenaars stellen tentoon: François Van Roy (gemengde technieken op diverse dragers), Chris van turnhout (hoedenmaker), Heidi Nuyts (grafische kunst en schilderkunst), Philip Nuyts (keramiek, collages en zeefdruk) en Ana Isabel Morales (schilderkunst, collages, en zeefdruk).
De toegang is gratis.

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans - Wit ... en alles daartussen (theater)
Op zaterdag 5 mei om 19 uur in de Lakenhal

De laatstejaars van de toneelopleiding (Yasmine Creyf, Femke Verschueren en Ymke Verschueren) brengen een theatervoorstelling. De inval van het licht laat zien dat vriendschap misschien bedriegt …
De toegang is gratis.

 

Foto's

  • The Legends
  • Atelier X
  • SAMWD
  • Tabula_Rasa
  • Curieus
  • Instathals