Programma

WAK 2017

Datum
28 april tot en met 7 mei 2017

Van vrijdag 28 april tot en met zondag 7 mei 2017 is het de Week van de Amateurkunsten (WAK). Het thema van de WAK 2017 is The making of. De nadruk ligt op het creatieproces, het werk achter de schermen, op proberen, vernieuwen, ervaring opbouwen, de historiek van artistieke verenigingen en natuurlijk op de schoonheid van zelf een kunst te beoefenen in de vrije tijd.

Programma:

Lokale Helden - vrijdag 28 april vanaf 16.30 uur in zaal ’t Hof, Grote Markt 41
Een podium voor lokaal muzikaal talent. Met High Voltage (rock en pop), T’Che (singer-songwriter), Bart Van den Bossche (singer-songwriter), Devil’s Juice (rock, metal), Vincent Slegers (hill country blues), Attitude (covers) en Erik and the Nervous Breakdown (blues). De toegang is gratis.

Atelier X - BEST SHOT op 29 en 30 april en op 1, 6 en 7 mei, van 14 tot 17 uur in Kasteel Le Paige, Nederrij 135 en in de Lakenhal, Grote Markt
Zes vrouwen en zes mannen tonen hun best shot met tekeningen, schilderijen, grafiek, keramiek, beeldhouwwerken, foto’s en mixed media. Wat hebben ze gemeen? Een opleiding in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst en zin om hun werken te tonen in deze prachtige locaties.

Curieus Herentals - Jaarlijkse quiz, op zaterdag 29 april om 20 uur in zaal ’t Hof, Grote Markt 41
Curieus Herentals organiseert een quiz over algemene kennis, voor zowel doorgewinterde quizzers als amateurs. Elke deelnemer wint een prijs. Vorm een ploeg van vijf personen en schrijf u voor 21 april in bij Willy De Wachter, (0473-96 54 18, willy.de.wachter@telenet.be). Deelnemen kost 15 euro per ploeg.

S-Plus - Dansmarathon voor senioren, op dinsdag 2 mei om 13 uur in zaal ’t Hof, Grote Markt 41
Alle senioren zijn welkom op de dansvloer. Deelnemen kost 5 euro (een kop koffie of thee en een versnapering inbegrepen). U kunt zich inschrijven bij Willy De Wachter (0473-96 54 18, willy.de.wachter@telenet.be).

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans - Koren in alle geuren en smaken, op dinsdag 2 mei om 19 uur in de Academie, Hikstraat 28
Verschillende koren van de Herentalse muziekacademie treden op: het vocaal ensemble (o.l.v. Rozelien Nys), het jongerenkoor (o.l.v. Nele Witvrouwen), het folkkoor (o.l.v. Liesbeth Verlaet) en het pop-rock-jazzkoor (o.l.v. Merijn Bruneel).

Concerten gitaarensembles, op woensdag 3 mei om 18.30 uur in de Lakenhal, Grote Markt
Alle klassieke gitaarensembles van de muziekacademie spelen een concert, van duo over kwartet tot groot ensemble.

Windkracht 10, op zaterdag 6 mei om 13 uur en om 18 uur in Cultuurcentrum ’t Schaliken, Grote Markt 35
Elf harmonies en fanfares uit Herentals en omgeving vullen cultuurcentrum ’t Schaliken met blazersklanken. De hele namiddag zijn er concerten, workshops, ... Om 18 uur sluiten alle blazersklassen deze muzikale dag af met een slotconcert.

The Legends - Bal Pop, op zaterdag 6 mei om 20.30 uur in zaal ’t Hof, Grote Markt 41
The  Legends  maken  er  met  hun  bal  populaire  een  gezellige avond van. De coverband brengt gevarieerde muziek voor een divers publiek. Tickets kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa.

Tabula Rasa - Open atelier, op zondag 7 mei van 10 uur tot 18 uur, Schoolstraat 44
Tabula Rasa houdt een open atelier waarbij iedereen kan komen kijken naar the making of van het evenement Een streepje Francken. Dat vindt in 2018 plaats in Herentals. De leden van het kunstenaarsatelier laten zich inspireren door de gilde van de wolwevers, opdrachtgevers van Francken. Tijdens het open atelier laten de leerlingen van de afdeling woord van