Programma

Zuidpool

Drie zusters

Datum
donderdag 14 februari 2019
20.00 uur (Einde: 23:00 / pauze)
Bestel tickets
Genre
Prijs
€ 18 / € 15 (Vriendenpas)

Generaal Prozorov van het Russische leger wordt met zijn gezin overgeplaatst van Moskou naar een mistroostig provinciestadje. Na elf jaar trouwe dienst overlijdt hij en laat zijn inmiddels volwassen zoon en dochters achter in zijn grote landhuis op het platteland. Elk van hen probeert op zijn of haar manier zin te geven aan het uitzichtloze en grijze bestaan op het landgoed. Maar elk van hen weet ook één ding zeker: ‘Pas als we volledig breken met ons huidige leven zal ons leven echt beginnen en zullen we eindelijk geluk kennen.’

Er zijn weinig toneelteksten geschreven die zo universeel betekenisvol zijn, ongeacht het moment in de geschiedenis waarop ze worden opgevoerd. Veel meer dan naar de zussen en hun kleurrijke en bij wijlen absurd-tragische entourage, kijken wij naar onszelf. 

De schrijver Anton Tsjechov kijkt op zijn beurt vanuit het jaar 1900 naar ons en vraagt ons wat het is om mens te zijn? Wat is de zin van lijden en waarom moet dat lijden altijd voorafgegaan worden door een onverzadigbaar verlangen naar het onmogelijke?

Zuidpool staat bekend om zijn gedurfde en eigenzinnige ensceneringen van klassiekers uit de theaterliteratuur. Voor dit monumentale werk verzamelt Zuidpool maar liefst elf fantastische acteurs. Er zijn geen hoofdrollen en geen bijrollen. Drie zusters wordt hét spelersensemblewerk waar Zuidpool ondertussen een stevig patent op heeft.

Credits
Sofie Decleir, Greet Verstraete, Evgenia Brendes, Lukas De Wolf, Koen van Kaam, Jan van Hecke, Kaat Hellings, Jan Hammenecker, Eric Van Herreweghe, Flor Decleir, Kristin Arras, Jacques De Bock (spel), Jorgen Cassier (regie), Anton Tsjechov (tekst), Harry Cole (lichtontwerp), Andrea Kränzlin (kostuumontwerp), Alix Meulemans (assistentie kostuumontwerp)

Foto's

  • (c) Kaat PypeZuidpool