Programma

't Schaliken 10 jaar

Datums
vrijdag 22 september 2017
20:00 - Cultuurquiz 10 jaar cc 't Schaliken
Bestel tickets
zaterdag 23 september 2017
17:00 - Barbecue 10 jaar cc 't Schaliken
Bestel tickets
zondag 24 september 2017
14:00

Cultuurcentrum ’t Schaliken bestaat in 2017 tien jaar. In ons feestweekend staan heel wat activiteiten op het programma: een cultuurquiz met liveacts, een barbecue, concerten in open lucht, straattheater, animatie, … Ook kunt u het hele weekend ons nieuwe bier proeven, dat speciaal voor deze gelegenheid wordt gebrouwen. Het feest gaat uiteraard het hele seizoen door!

 

Cultuurquiz – vrijdag 22 september – 20 uur – foyer cc ’t Schaliken

Muzikanten, bekende Vlamingen en andere artiesten stellen of spelen de quizvragen. Het wordt een geanimeerde, intellectuele uitdaging met als thema’s literatuur, sport, comedy en muziek. Of deelnemen belangrijker is dan winnen, laten we in het midden. Het wordt alleszins een leuke avond.

Inschrijven kunt u met een ploeg van maximaal vijf deelnemers door één ticket van 15 euro aan te kopen via de website van ’t Schaliken. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

 

Barbecue – zaterdag 23 september – van 17 tot 19 uur – Grote Markt

Om de feestavond smakelijk in te zetten organiseren we een grootse barbecue op de Grote Markt. Barbecueteam Smaakmakers uit Olen zorgt voor het perfect gebakken vlees en de verse groentjes.

Volwassenen betalen 15 euro en kinderen 8 euro. In ruil voor uw ticket krijgt u bonnetjes voor uw stukken vlees. U kunt uiteraard ook het nieuwe bier van cc ’t Schaliken erbij drinken. Bij slecht weer vindt de barbecue plaats in zaal 't Hof.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 22 september tot 16 uur, alleen aan de balie. Bij slecht weer vindt de barbecue in zaal 't Hof plaats.

De Herentalse circusschool Locorotondo zorgt voor gratis animatie en activiteiten voor de kinderen. Locorotondo bestaat trouwens dit jaar ook 10 jaar.

 

Optredens – zaterdag 23 september – vanaf 19 uur – Grote Markt

Vanaf 19 uur starten de optredens op de Grote Markt. Beiaard en vliegende piano trapt de avond af en is een uniek concert dat ons nog nooit ergens is voorgedaan. Stadsbeiaardier Koen Van Assche en de Herentalse pianiste Elisabeth Crommelynck spelen samen een concert waarbij de piano 30 meter de hoogte in wordt getakeld.

Na dit concert neemt Jan Verheyen plaats achter de beiaard. Hij speelt met DJ Courtasock Carillon Jam. De vier Herentalse dansscholen dansen op de tonen van Carillon Jam. Danscenter Time-Out, Corpus Sanum, Dansschool Catchy en Sportsstudio hebben enkele mooie choreografieën gemaakt. Na deze optredens draait een DJ verder muziek waarop u uiteraard uitgenodigd wordt om de dansvloer onveilig te maken.

De inkleding van de Grote Markt gebeurt door Dansb(a)ar. Deze organisatie zorgt voor de dansvloer, woonwagens met animatie en een aangepaste retrosfeer. In drie woonwagens is er een mobiele speelkamer met oude spelletjes, een Tattoo Studio voor jong en oud en een fotograaf die van u feestelijke foto’s neemt. Er zullen allerlei dranken- en foodstands aanwezig zijn. U kunt uiteraard ook de Schalkse 10 nuttigen.

 

Optredens – zondag 24 september – vanaf 14 uur – Grote Markt

Zondagnamiddag wordt een hoogdag voor kinderen. Op de Grote Markt speelt Compagnie Dyslexcirque een grote circusact. Theater FroeFroe brengt een nieuwe voorstelling op het buitenplein. Ook kunnen de kinderen op hun Bangelijke Sprookjesmolen een ritje maken. Tom Bibo brengt een humoristische act in de schouwburg. Ten slotte trekt het wandelorkest Die Verdammte Spielerei van locatie naar locatie rond.

 

Feestbier Schalkse 10

Cultuurcentrum ’t Schaliken heeft speciaal voor zijn tienjarig bestaan een bier laten ontwikkelen en brouwen. Het nam daarvoor de Herentalse hobbybrouwers De Hopscheppers onder de arm. Schalkse 10 is een Belgisch bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Schalkse verwijst naar de naam ’t Schaliken. De 10 verwijst niet alleen naar het tienjarig bestaan, maar ook naar het alcoholpercentage

 

 

 

 

Foto's