Programma

Eva De Roovere en Wim Punk

The Skinny Genes

Datum
zaterdag 01 december 2018
20:00 (Einde: 21u20 / geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 16 / € 13 (Vriendenpas)

Het stond in de sterren geschreven dat Wim Punk en Eva De Roovere ooit samen een plaat zouden maken. Ze delen een grote voorliefde voor country. Zij vooral vanwege de harmonieuze melodieën, hij vanwege de onderhuidse agressie die echte country tot échte country maakt.

Op hun album laten ze vooral elkaar schitteren: de stemmen smelten samen zoals u dat alleen in family-bands hoort. Wim Punk was sowieso de rockster van de familie. Als frontman en songschrijver van The Wolf Banes schreef hij zijn eigen hoofdstuk in de Belpopgeschiedenis. As the Bottle Runs Dry is tot vandaag een vaderlandse klassieker.

Ook Eva De Roovere fietste intussen een opmerkelijk parcours bij elkaar. Als zangeres bij de legendarische folkgroep Kadril, maar ook als gezicht bij Oblomow. Al kwam de echte doorbraak er pas toen ze in 2006 solo ging. Debuutplaat De jager werd een waar succes. Met nog een handjevol cd’s werkte ze zich op tot een van de sterkhouders uit de Nederlandstalige popmuziek.

Credits
Eva De Roovere (zang), Wim Punk (zang, gitaar), Raf Timmermans (gitaar), Tom Kestens (toetsen), Frederik Vandenberghe (drums), Carlo Van Belleghem (bas)

Foto's

  • (c) Eva De Roovere en Wim PunkEva De Roovere en Wim Punk
  • (c) Eva De Roovere en Wim PunkEva De Roovere en Wim Punk

video's