Programma

Theater deToekomst

Romeo en Julia

Datums
maandag 14 januari 2019
13:30 (duur: 85 minuten)
dinsdag 15 januari 2019
10:00 (duur: 85 minuten)
Wachtlijst
13:30 (duur: 85 minuten)
Prijs
6 euro
Genre
Theater

Fijne humor, hels wapengekletter, tomeloze romantiek, eeuwenoude vetes, ontembare levensvreugde, lijken die vallen als vliegen en de grenzeloze liefde die dit alles overwint, tot in de dood. In een frisse hedendaagse vertaling, met volle respect voor het origineel, passeert zowat alles de revue.

Romeo en Julia is ongetwijfeld het meest onsterfelijke liefdesverhaal van de westerse cultuur. William Shakespeares stuk is het archetype van de romantische liefde. In het middelpunt staat de ondergang van twee verliefde jonge mensen, omringd door een wereld vol onbegrip.

Met vier speelvogels-acteurs en met heel veel schwung brengt Theater deToekomst deze oerklassieker op de planken. Lekker morrelen aan theatercodes, goed wat schmieren en zalig dramatisch gaan! Het publiek wordt letterlijk in twee kampen verdeeld, de ene helft zit op op het toneel en luistert naar de familie van Romeo, de anderen nemen plaats op de eerste rijen in de schouwburg en gaan mee in het betoog van de familie van Julia. Al meteen wordt de toon aangegeven: twee families, twee publieken, twee vijanden, twee geliefden. Veel meer is er niet nodig om weergaloos theater te brengen.

Educatie: Lesmap Romeo en Julia (PDF)

Doelgroep
5de en 6de jaar
Capaciteit
200 leerlingen
Educatie
Lesmap
Credits
Joren Seldeslachts, Astrid Annicaert, Jonas Van Thielen, Reinhilde Van Driel (spel), Dirk De Keyzer (tekstbewerking, regie en scenografie), Stefan Wellens (soundtrack)

Foto's

  • Theater deToekomstRomeo & Julia