Programma

Theater Antigone

Oeps

Datum
donderdag 26 april 2018
13:30 (duur: 90 minuten) - volzet
Prijs
€ 6
Genre
theater

Voor Oeps verdiepten Jos Verbist en Raven Ruëll zich twee jaar lang in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Ze concludeerden dat die eigenlijk nooit is opgehouden. Dezelfde machten spelen ook in de huidige conflicten, dezelfde strategische plekken in het Midden-Oosten worden ook nu weer bevochten.

Met Oeps willen de regisseurs de wereld van vandaag uitleggen. Ze tonen de absurditeit van de werkelijkheid, de eindeloze en uitzichtloze carrousel van geopolitieke spelletjes. Oeps is een bijtende satire die toont wat we steeds weer lijken te vergeten.

De voorstelling ging in 2016 in première en werd enthousiast onthaald door pers en publiek. Ze werd zelfs geselecteerd voor het Theaterfestival 2017. In de pers werd de voorstelling omschreven als een van de allerbeste van 2016.

 

Lesmap (PDF)

Doelgroep
5de en 6de jaar
Capaciteit
250 leerlingen
Educatie
lesmap
Credits
David Dermez, Eléna Doratiotto, Hanne Machielsen, Tim Natens, Gorges Ocloo, Benjamin Op de Beeck, Hannes Reckelbusch, Kirsten Vanden Hoorn, Sophie Warnant (spel), Raven Ruëll, Jos Verbist (regie), Karel Vanhaesebrouck (dramaturgie), Peter Monsaert (beeld, film)

Foto's

  • © Kurt van der ElstTheater Antigone
  • © Kurt van der ElstTheater Antigone
  • © Kurt van der ElstTheater Antigone