Programma

Theater Tieret

Meneer Linh

Datum
dinsdag 22 mei 2018
10:00 (duur: 55 minuten)
13:30 (duur: 55 minuten) - beperkt aantal plaatsen
Prijs
€ 6
Genre
(figuren)theater

Meneer Linh ontvlucht zijn land dat door oorlog geteisterd wordt. Hij gaat op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter en zichzelf. Maar het nieuwe land voelt vreemd en koud aan … tot hij op een dag meneer Vanderstichelen ontmoet. Die vertelt hem honderduit over het nieuwe land, de nieuwe stad en nieuwe gezichten. Ze verstaan elkaar niet, maar voor meneer Linh zijn het warme woorden in een nieuwe taal. Op een dag worden meneer Linh en zijn kleindochter overgeplaatst naar een gesloten inrichting, elders in de vreemde, koude stad.

Met Het kleine meisje van meneer Linh schreef de Franse auteur Philippe Claudel een absoluut meesterwerk over de kern van het menselijk bestaan: de fundamentele behoefte aan het contact met anderen. Theater Tieret wil nu dit wonderlijke verhaal op de planken brengen, vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop. Dit verhaal over vluchten en thuiskomen moet nu meer dan ooit gebracht worden.

 

Lesmap (PDF)

Doelgroep
1ste, 2de, 3de en 4de jaar
Capaciteit
200 leerlingen
Educatie
lesmap
Credits
Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohamed Tajaouart (spel, tekst), Patrick Maillard (poppen), Steven Bosmans (techniek)

Foto's

  • © Theater TieretTheater Tieret
  • © Theater TieretTheater Tieret
  • © Theater TieretTheater Tieret

video's