Programma

ZEBARBAR

Prins Habbat en het lichtkasteel

Datums
maandag 22 januari 2018
13:30 (duur: 50 minuten) - volzet
dinsdag 23 januari 2018
10:00 (duur: 50 minuten) - volzet
13:30 (duur: 50 minuten) - volzet
Prijs
€5
Genre
theater

De vader van kleine prins Habbat heeft hem opgesloten in de hoogste toren van het kasteel. Zo kan de koning gerust slapen, want zolang de prins opgesloten zit, loopt hij geen gevaar. Prins Habbat kent niks van de wereld, alleen de lucht. Sterren, wolken en vogels zijn zijn enige vrienden. In zijn kamer is maar één raam, dat uitkijkt op de hemel. Maar op een dag ontdekt hij een gaatje in de muur …

Prins Habbat en het lichtkasteel is een oeroud sprookje, dat uit de mond van Berberse grootmoeders tot bij ons gekomen is. In een hedendaagse bewerking neemt ZEBARBAR u mee op avontuur met deze jonge prins. Met deze tweede productie voor kinderen maakt ZEBARBAR een feeërieke en poëtische voorstelling, waarin intriges, dans, burleske sketches en muziek hand in hand gaan.

ZEBARBAR maakt muziektheater dat zich baseert op de mondelinge traditie van de Berbers. Vertrekpunt is de fascinatie van actrice en theatermaakster Yamina Takkatz voor de Berbersprookjes uit haar land van herkomst. Zij gelooft in de noodzaak om het Maghrebijnse erfgoed een positieve plek bij kinderen te geven.

Doelgroep
1ste, 2de, 3de en 4de leerjaar
Capaciteit
200 leerlingen
Credits
Tegest Guido-Pecht, Yamina Takkatz (spel), Sarah Vermeyen (spel, dwarsfluit), Bert Bernaerts (spel, trompet, contrabas), Han Stubbe (tekst), Yamina Takkatz, Femke Heijens (adaptatie verhaal), Bert Bernaerts (compositie)

Foto's

  • © Sibren HanssensZEBARBAR
  • © Sibren HanssensZEBARBAR