Programma

Refugees for Refugees

Datum
donderdag 19 oktober 2017
Genre
Prijs
€ 17,50 / € 14 (Vriendenpas)
Organisator
CC Zwaneberg - Heist-op-den-Berg

Het ensemble Refugees for Refugees is een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet. Zij kwamen als vluchteling in België terecht. Met dit project biedt de groep op de eerste plaats een muzikaal hoogstaande voorstelling aan. Hij laat het westerse publiek ook kennismaken met talentrijke individuen en met de muziek die ze met zich meebrachten.

Tammam Ramadan, de Syrische neyspeler, verrijkt het Afghaanse liefdeslied van Aman Yusufi met juist gedoseerde en energieke solo’s. Tarek Al Sayed laat samen met Fakher Madallal de bijzondere muzikale traditie uit Aleppo weerklinken, terwijl Asad Qizilibash en Souhad Najem territoriale grenzen laten vervagen door het muzikale meesterschap waarmee ze in dialoog treden. 

Dolma Renqingi is de vocale getuige van de verbazingwekkende zangtraditie die leeft in het Tibetaanse hooggebergte. Ze wordt begeleid door de onfeilbare Kelsang Hula. De ritmesectie wordt verzorgd door de creatieve toets van Simon Leleux. Dit alles valt onder de artistieke leiding van de Belgische ûd-speler Tristan Driessens.

Credits
Fakher Madallal, Dolma Renqingi (zang), Tammam Ramadan (ney), Tarek Al Sayed (ûd), Asad Qizilibash (sarod) en Souhad Najem (qanûn), Kelsang Hula (dramyen), Simon Leleux (bendir, darbouka), Tristan Driessens (ûd)

Foto's

  • Refugees for Refugees