Programma

Liebrecht Vanbeckevoort en Severin von Eckardstein

Vuurwerk op twee vleugels

Datum
zaterdag 07 oktober 2017
Prijs
€ 20 / € 17 (Vriendenpas)

De twee internationale virtuozen en laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd​, Liebrecht Vanbeckevoort en Severin von Eckardstein, bespelen tijdens dit concert twee vleugelpiano’s. Laat u meevoeren door de intimiteit, de integriteit en ​de pure finesse van​ deze meesterpianisten.

In 2013 won Severin von Eckardstein de Koningin Elisabethwedstrijd, en sindsdien geniet hij bekendheid in België. Bij Concertgebouw in Amsterdam is hij al jarenlang vaste pianist in de serie Meesterpianisten. Vanaf zijn twaalfde vergaarde hij talrijke prijzen, waaronder de eerste prijs in de Steinway Competition, Jugend Musiziert en de International Piano Competition Ferruccio Busoni en de tweede prijs in de International Music Competition ARD.

Liebrecht Vanbeckevoort is voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Zijn grote doorbraak op de internationale concertpodia kwam er in 2007. Toen werd hij niet alleen laureaat van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd, maar mocht hij ook twee publieksprijzen in ontvangst nemen. Momenteel is Liebrecht Vanbeckevoort als gastprofessor piano verbonden aan de LUCA School of Arts in Leuven.

Foto's

  • (c) Marnix De PaepeLiebrecht Vanbeckevoort

video's