Programma

Film

Silence

Datum
dinsdag 28 november 2017
20:00 (Einde 22:40 / geen pauze)
Bestel tickets
Genre
Prijs
€ 5 / € 3,50 (Vriendenpas)

Twee Portugese priesters trekken in de zeventiende eeuw als missionarissen naar Japan om daar hun vroegere mentor te zoeken. Die zou zijn geloof verloren zijn door de gewelddadige vervolging en folteringen van de Japanners. Maar hun zoektocht is een levensgevaarlijke queeste: de katholieke kerk is immers verboden in het Japan ten tijde van het Tokugawa-shogunaat. Ook het geloof van de twee jezuïeten zal tijdens hun reis danig op de proef worden gesteld.

Silence moet het magum opus zijn van de legendarische regisseur Martin Scorsese. Dertig jaar heeft het geduurd voor hij de verfilming van het gelijknamige boek aandurfde. In tegenstelling tot het extravagante Wolf of Wallstreet is Silence een intense, maar ingetogen meditatie over geloof.

Scorsese behandelt het zware thema van de film met een intellectuele nieuwsgierigheid en een visuele stijl die het steeds boeiend weet te houden. Daarnaast kon Scorsese rekenen op acteurs als Andrew Garfield, Adam Driver en Liam Neeson. Een film die in de pers terecht met superlatieven werd overladen.

 

Foto's

video's