Programma

Dimitri Leue en Kiyotaka Izumi / Pantalone

Eén been, Eén vleugel

Datum
zondag 21 januari 2018
14:30 (Einde: 15:40 / geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 8 / € 5 (Vriendenpas)

Eén been, Eén vleugel vertelt het sprookje De standvastige tinnen soldaat van Hans Christian Andersen. De muziek van de Noorse componist Edvard Grieg ondersteunt dit verhaal en opent nog meer deuren van verwondering. Acteur Dimitri Leue bewerkte en vertelt het verhaal. Kiyotaka Izumi begeleidt hem op de piano.

De Deen Hans Christian Andersen schreef de gekste verhalen, waarvan De standvastige tinnen soldaat een van de bekendste is. De reis van dit stukje speelgoed is een uitstapje in de fantasie van een meesterverteller. Een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de lucht, het water, de aarde en het vuur. Het lot van iemand die uit zijn huis wordt gegooid, is niet altijd even prettig. Maar zelfs op één been blijft onze held overeind.

De lyrische pianostukjes van Edvard Grieg lijken wel voor Andersens sprookjes geschreven. Grieg kende en bewonderde Andersen. Ze voelden elkaar blindelings aan.

Dimitri Leue was in 2017 peter van de Jeugdboekenmaand. Ook bracht hij zijn debuutroman Het Lortchersyndroom uit, een indringende fictiedebuut met dementie als rode draad. 

Kiyotaka Izumi is sinds 2008 verbonden aan het conservatorium van Antwerpen als pianobegeleider. Hij concerteerde als solist met diverse orkesten, onder anderen het Nationaal Orkest van België, het Hermes Ensemble en het Concert Festival Orchestre. In 2007 speelde hij een aperitiefconcert in de Lakenhal.

Credits
Dimitri Leue (tekst, spel), Kiyotaka Izumi (piano), Chloë Herteleer (concept, muziekdramaturgie), Eva De Mul (scenografie, kostuums, decor)
7+

Foto's

  • (c) Sabien ClementEén been, Eén vleugel
  • (c) Eva De MulDimitri Leue en Kiyotaka Izumi