Programma

Roland Van Campenhout, Steven De bruyn, Derek en Rony Verbiest (voorprogramma: Bart Buls)

In Concert

Datum
zaterdag 30 september 2017
Prijs
€ 15 / € 12 (Vriendenpas)

Deze vier Belgische rasmuzikanten speelden occasioneel samen ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de bluesclub Banana Peel. Het optreden was zo magisch dat ze er een vervolg aan wilden breien. De leden van dit bijzondere gezelschap vullen elkaar aan en tillen elkaar naar nog grotere hoogten. De vier vakmannen vormen het droomorkest voor een onvergetelijke avond.

Roland Van Campenhout is de peetvader van de Belgische blues en rock-‘n-roll. Hij is een inspiratiebron voor zowat iedereen die met blues bezig is. Hij treedt momenteel op met Roland & The Deep Blue Sea en De Piepkes.

Derek is een fijngevoelige liedjesschrijver. In 1989 maakte hij zijn debuut met Derek & The Dirt en staat al meer dan vijfentwintig jaar op het podium.

Rony Verbiest is een fenomeen op accordeon en saxofoon, die verlengstukken van zijn handen en gevoelens vormen. Hij musiceerde in allerlei jazzformaties en bigbands. Daarnaast verleende hij zijn medewerking aan optredens van Johan Verminnen en is hij vaste begeleider van Jo Lemaire.

Steven De bruyn is een mondharmonicaspeler par excellence. Hij ademt door zijn verzameling harmonica's muziek uit alle hoeken van de wereld. Hij richtte eerst de bluesrockgroep El Fish en nadien The Rhythm Junks op.

 

Het voorprogramma wordt verzorgd door Herentalsenaar Bart Buls. Gewapend met zijn Gibsongitaar en doorleefde stem, staat Buls garant voor kwaliteit. Insiders vergelijken zijn stem zelfs met die van Johnny Cash. Anderen vermelden grootheden als Chris Rea, Bob Dylan, Mark Knopfler (Dire Straits), Neil Young en Bruce Springsteen. Het mag duidelijk zijn dat Bart Buls zijn klassiekers kent en hen op meesterlijke wijze eer betoont, met een gitaar als enige metgezel.

Credits
Roland Van Campenhout (zang, gitaar), Derek (gitaar), Rony Verbiest (accordeon, saxofoon), Steven De bruyn (mondharmonica)

Foto's

  • (c) Gunter Vanderbeken

video's