Programma

Laurence Jones & The Bluesbones

Bluesnight

Datum
zaterdag 14 oktober 2017
Prijs
€ 14 / € 11 (Vriendenpas)
Organisator
Cultuurhuis de Warande – Turnhout

Laurence Jones is een jonge Engelse bluesgod die drie jaar op rij door de British Blues Awards tot Young Artist of the Year werd uitgeroepen. Ook de Belgische band The Bluesbones vielen er in de prijzen.

Laurence Jones staat toch al een heel eind in zijn carrière, met vier soloalbums onder zijn arm. Het laatste, Take Me High, werd geproducet door Mike Vernon. In zijn spel verenigt hij het beste van Albert Collins en Rory Gallagher.

Dat het snel kan gaan met een bluesband bewijzen The Bluesbones. De groep begon in 2011, en werd al snel gevraagd om aan de Belgische Blues Challenge 2012 deel te nemen. Daar verkoos het publiek hen tot beste band.

Ondertussen veroveren The Bluesbones in razend tempo de Europese bluesscene. Bovendien wonnen ze in 2016 nog eens de Belgische Blues Challenge. Hun invloeden zijn niet op een hand te tellen: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa …

Credits
Laurence Jones (gitaar, zang), Greg Smith (bas), Bennett Holland (keyboard), Phil Wilson (drums)
The Bluesbones: Nico De Cock (zang), Edwin Risbourg (hammond, keyboard), Geert Boeckx (bas), Stef Paglia (gitaar), Koen Mertens (drums)

Foto's

  • Laurence JonesLaurence Jones
  • Laurence JonesLaurence Jones
  • The BluesbonesThe Bluesbones