De Persclub: Kempense actualiteitsshow

(c) Bart Van der Moeren

De Persclub strijkt op zondag 17 februari opnieuw neer in Herentals. Bekende Kempense journalisten als Joël De Ceulaer, Guy Tegenbos, Marc Helsen, Pascal Paepen, Vanessa Vanhove en Jef Van Baelen zorgen voor de nodige verdieping bij de lokale, landelijke en internationale actualiteit.

De lezingen, gesprekken en columns worden naar goede gewoonte opgeluisterd met muziek.

Deze onderwerpen staan onder meer op het programma: 

  1. Geel, Turnhout, Lier… Meer en meer steden bannen de auto van hun Grote Markt. Ook in Herentals vonden alle partijen dat rijdend blik in het centrum van de stad iets van de vorige eeuw is. Maar durven ze dat nog verkondigen oog in oog met een middenstander? 
  2. ‘Participatie’ was een van de meest gebruikte woorden tijdens de aanloop naar de voorbije verkiezingen. Maar wordt er nu ook concreet werk van gemaakt? Kersvers burgemeester Mien Van Olmen vertelt hoe ver zij wil gaan om de Herentalsenaar bij het beleid te betrekken. 
  3. Herentals is de Belgische hoofdstad van het ijshockey: 13 landstitels, 11 bekers. De Persclub blikt vooruit op de clash tussen Herentals en Heerenveen, de twee topclubs in de BeNe-Liga. Te gast is de familie Morgan, het Canadees-Herentalse hockeygeslacht achter de successen. 

 

De toegang is gratis en u hoeft niet op voorhand te reserveren.

De Persclub is een organisatie van ’t Pact, het samenwerkingsverband tussen de cultuurcentra van Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Mol en cultuurhuis de Warande in Turnhout.