Nieuws

lees verder
(c) Bart Van der Moeren

De Persclub: Kempense actualiteitsshow

De Persclub strijkt op zondag 17 februari opnieuw neer in Herentals. Bekende Kempense journalisten als Joël De Ceulaer, Guy Tegenbos, Marc Helsen, Pascal Paepen, Vanessa Vanhove en Jef Van Baelen zorgen voor de nodige verdieping bij de lokale, landelijke en internationale actualiteit.

lees verder

Film in februari

Op 26 februari vertonen we Niet schieten, een drama van regisseur Stijn Coninx. Het is de meest besproken Vlaamse film van vorig jaar. Niet schieten begint in 1985, met de laatste en bloederigste moordpartij van de Bende van Nijvel, en loopt over een periode van meer dan 25 jaar. 

lees verder

Podium zoekt lokaal muzikaal talent

Hebt u als muzikant of dj altijd al eens op een podium willen staan? Bent u van Herentals of omgeving? Dan is Lokale Helden op vrijdag 26 april 2019 iets voor u! 

lees verder

Denk mee na over de bibliotheek en het cultuurcentrum

De bibliotheek en het cultuurcentrum staan open voor nieuwe ideeën en zijn op zoek naar enthousiaste denkers, dromers en doeners. Stel u dan kandidaat om lid te worden van het beheersorgaan van de bibliotheek en het cultuurcentrum. 

lees verder
Bart Buls en Jan Hautekiet

Concert Bart Buls en Jan Hautekiet

Op zondag 3 maart organiseren we een extra concert, dat ook wordt opgenomen voor een live-cd. Jan Hautekiet en Bart Buls spelen dan het beste uit The American Songbook en stoppen de liedjes in een eigenzinnig kleedje. Verwacht werk van singer-songwriters Jackson Browne, Bruce Springsteen, James Taylor, Warren Zevon, … 

 

lees verder

Tentoonstelling Smartphonefotografie in de foyer

Vanaf nu zijn de foto’s van de deelnemers aan de workshop smartphonefotografie te bewonderen in de foyer van ’t Schaliken. Ze hebben hun eigen tentoonstellingsmuur gecreëerd. U kunt de creaties van Amin, Ali, Abdul, Nathalie, Ramin, Yane, Yana, Karlijn, Anna, Tahnée en Julie nog bekijken tot eind januari 2019.

lees verder
Stormloop

STORMloop zoekt participanten

Heeft u zin om zelf een mini-expo of event of optreden in Herentals te organiseren tijdens kunstenfestival STORMloop? Dan kunt u zich registreren via de website www.STORMLoop2019.be vanaf 30 september tot en met 31 december 2018.

lees verder

Koop een Vriendenpas en krijg één gratis voorstelling

Voor seizoen 2018-2019 kunt u nog steeds een Vriendenpas kopen. De Vriendenpas kost 10 euro, voor -26-jarigen is dit 5 euro. Voor bijna elke voorstelling krijgt u 3 euro korting. Vanaf 4 voorstellingen haalt u dus de kost van de Vriendenpas eruit.
Als u nu een Vriendenpas koopt, krijgt u er één gratis voorstelling bij.

lees verder

Uitverkochte voorstellingen seizoen 2018-2019

Voor volgend seizoen zijn er alvast enkele voorstellingen uitverkocht.

lees verder

Programmatoren stellen seizoen 2018-2019 voor

Bent u benieuwd naar wat wij vinden van ons nieuwe seizoensprogramma? Onze programmatoren lichten per discipline een aantal niet te missen voorstellingen toe in dit filmpje.